//
you're reading...
overig

La musique électroacoustique de Iannis Xenakis

Op mijn verlanglijstje staat al een tijdje het bijwonen van een polytope van Xenakis. Afgelopen zomer was ik in Reims voor Persepolis (zie blogbericht), maar dit werd wegens regen afgelast. Er is sprake geweest dat het bij het volgende festival opnieuw wordt geprogrammeerd, maar dan in een oude fabriekshal. Het blijft echter nog spannend of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren, het programma is nog niet bekend, wel de data van het festival: 22 juni tot en met 22 juli. Zie hier voor meer informatie.

Van 23 tot 25 mei 2012 zal in Parijs een symposium worden georganiseerd door Université Paris 8, in samenwerking met het Cdmc, Grm, Cix, Ircam en Motus. Onderwerp van het symposium is de elektroakoestische muziek van Iannis Xenakis (denk aan La Légende d’Eer, S. 709, Concret PH, Mycènes alpha en uiteraard Persepolis en Polytope de Cluny. Tijdens het symposium zullen ook concerten worden georganiseerd. Zie hier voor meer informatie.

Het CIX (Centre Iannis Xenakis) houdt een boeiende Facebook pagina bij waarop onder andere video materiaal wordt gedeeld van concerten en interviews met Xenakis, maar ook concertaankondigingen, afbeeldingen van grafische ontwerpen, etc.

Postscriptum:
6 april 2012: het programma van Flâneries musicales de Reims is bekend, helaas geen Xenakis.
13 mei 2012: het programma van het symposium in Parijs eind mei is hier te vinden. Hier als pdf.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties